Geregisseerd door Jonathan Sipkema (rechts), en mijzelf Jonathan Bergsma (links).

Hier spraken wij voor het eerst elkaar over het maken van de film 🧡 💙

WAT IS ‘écht?’ DE FILM?

Wij gaan een film schieten bij mijn debuutalbum “écht?”. De film en het album gaan beide over mijn identiteitscrisis en hoe ik erachter kwam wat kwetsbaarheid betekent, dat het belangrijk is om me zo op te stellen, en dat ik dat dus blijkbaar niet durfde en de gevolgen daarvan. De film volgt mij, Johnny terwijl hij steeds verder verwijderd raakt van de realiteit, en zijn belevingswereld helemaal in elkaar draait.

“Doordat Johnny zijn emoties en gevoelens ontkent en wegrent van confrontatie raakt hij steeds verder losgekoppeld van de realiteit. Als zijn gesimuleerde onbezorgdheid wordt ontwricht moet hij op een surrealistische zoektocht door zijn eigen psyche om zijn geliefde en de grip op zichzelf terug te vinden.”

Ik word achtervolgd door mijn onderdrukte emoties, geconfronteerd door zowel mijn vriendin als mezelf, en uiteindelijk stort het op zelfbedrog gebouwde kaartenhuis van “ik heb écht nergens last van…” helemaal in elkaar na een psychedelische trip door de Twilight zone van mijn bewustzijn.

Ik ben heel blij met hoe de wilde ideeën die ik de afgelopen 3 jaar heb lopen bedenken tot werkelijkheid lijken te gaan komen. Ik had al heel lang in mijn hoofd om een geheel muziekproject te verfilmen, en al wist ik dat het ambitieus was had ik me nooit kunnen voorstellen dat het zo’n productie zou worden. Er is een fantastisch team omheen gevormd, beginnend bij Jona en mij, Oscar Aukes, Merijn Swinkels, Stein Boon, Barbara Krantz, Yesser Khalefa, en meer mensen dan ik nu kan opnoemen.

Ik ben hen heel dankbaar, want zonder die groep mensen zou het nooit van zijn leven hebben gekund. Maar dat is nou ook net waar het een beetje spaak loopt. Ik was namelijk een poos geleden op Terschelling en ben toen zo betoverd door de natuur daar dat ik besloot dat ik mijn film daar wilde opnemen. Maar met zo’n grote groep mensen lopen de kosten voor de boot behoorlijk op, en helaas wil Rederij Doeksen niets sponsoren vanwege de hoge energieprijzen.

Veel van de assistenten en figuranten zijn al vrijwilligers en niemand van de crew verdient de hoofdprijs met dit project, en als je al weinig tot niks krijgt kan ik het niet over mijn hart krijgen om je ook nog 50 tot 100 euro aan reiskosten te laten ophoesten. Dus daarom de vraag: heb je misschien nog een paar euro?

“Ik wilde eigenlijk helemaal geen crowdfunding doen.”

Real talk. We hebben bijna een jaar lang plannen gemaakt en subsidies aangevraagd. En na een heleboel nee, nee, nee, is het toch gelukt om een budget te verzamelen.

En daar komen we al een heel eind mee. Maar net niet helemaal. Na veel omdenken en om gunsten vragen, terwijl we nog wel de visie intact proberen te houden zijn we tot de conclusie gekomen dat we op 90% procent van het benodigde budget zitten.

We zijn er bijna, maar nog net niet helemaal. We richten op 3000,- Dus als je iets kan missen super bedankt, als je niets kan missen is delen ook al heel lief!


Voor wat hoort wat :):)

Je kunt nu op mijn website donaties ‘kopen’.  En ik vind dat je er wat voor terug hoort te krijgen, dus iedereen die doneert komt zoiezo in de credits als sponsor al is het maar 1 of 2 euro.

Met 5 euro gaat het sneller, en dan krijg je meteen een linkje om stiekem mn album al te luisteren voordat het uit is.

Met 10 euro gaat het nog sneller en dan krijg je een privélinkje om de film te kijken zodra de edit af is 😄

Met 20 euro gaat het heel rap, en dan krijg je een gratis poster van de film van mij 📸

Met 50 euro gaat het wel HEUL snel, dan krijg je er een gratis t shirt bij

Met 100 euro gaat het absurd snel, dan krijg je een gratis LP!!!

En als je 2, 3, 5 of 10 honderd doneert dan neem ik persoonlijk contact met je op om te bespreken wat ik er tegenover kan zetten <3

Iedereen die doneert komt in de credits, want zonder liefhebbers geen Johnny loves me.

PS. We hebben besloten om het niet via een crowdfunding platform te doen, omdat we al zo dicht op de draaidagen zitten, omdat crowdfunding toch voornamelijk via je eigen netwerk gaat, omdat je daar niks krijgt als je het doelbedrag niet behaalt, en omdat ze een groter percentage nemen van het opgehaalde geld. <3

PPS. Als er geld over is betalen we een extra vrijwilligersvergoeding en gebruiken we de rest voor de promotie van de film.

0
    Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop